artiesten

Aux 88Het begon met producer Tom Hamilton en DJ Keith Tucker. Dat was in 1993. Aux 88 was geboren, als groep die de vlam van de vroege Detroit-elektro uit de jaren tachtig brandende hield. Maar Hamilton was al veel langer in de muziek actief. Op z’n vijfde drumde hij en als tiener in de jaren tachtig, liet hij met zijn formatie RX-7 horen dat hij goed naar Afrika Bambaataa en diens tijdgenoten had geluisterd.

Toen in 1995 het eerste Aux 88-album ‘Is it Man or Machine’ verscheen, had Tucker de groep al verlaten en was zijn plaats ingenomen door William ‘BJ’ Smith. Dat duo tourde volop door Europa en Amerika, wat opmerkelijk was: In Amerika zijn techno-acts niet zo vaak als live-artiesten actief.

In 1998 hield ook Smith het voor gezien en hield Hamilton het Aux 88-schip een tijdlang in z’n eentje op koers, ondermeer met het mix-album ‘Electro Boogie’ voor het Duitse K7-label. Sinds kort is Keith Tucker, DJ van het eerste Aux-uur echter weer van de partij en geniet het duo weer volop van de status van Amerikaanse techno-fakkeldragers.

Website Aux 88:
website