artiesten

SKIF++Twee laptopmusici en een videokunstenaar. De Amerikaan Jeff Carey, die werkt met SuperCollider programmas, en de Nederlander Robert van Heumen, die zich heeft toegelegd op de bij STEIM in Amsterdam ontwikkelde LiSa-software, werken al geruime tijd samen onder de naam SKIF. Sinds najaar 2005 voegt videokunstenaar Bas van Koolwijk een visueel aspekt aan hun muziek toe, wat in de naam wordt aangeduid met ++.

Jeff Carey is al een aantal jaren actief in het Amsterdamse avantgarde- en electronicacircuit. Solo maakte hij reeds reeds enkele albums en geeft concerten onder de naam 87 Central, waarbij de no-imput mixer de basis vormt. Verder vormt hij samen met Van Heumen de elektronische ruggegraat van het elektro-akoestische kwartet – en soms sextet – OfficeR.

Robert van Heumen werkt als componist vooral met ‘Live Sampling’-programmatuur en is naast de groepen waar hij deel van uitmaakt ook solo actief onder de naam Humanelectric.

Bas van Koolwijk houdt zich als beeldend kunstenaar veel bezig met nieuwe en digitale media. Vooral de laatste jaren is hij erg actief op het raakvlak waar beeld en geluid elkaar elektronisch beïnvloeden. Bij SKIF++ sturen de door Carey en Van Heumen gecreëerde klanken abstracte beelden aan, die door Van Koolwijk zowel digitaal als analoog beïnvloed kunnen worden, wat vervolgens ook weer van invloed is op het geluid.

SKIF++ :
website

En:
website

Jeff Carey:
website

Robert van Heumen:
website

En:
website

Bas van Koolwijk:
website

Video SKIF++ en live-opnamen:
website