artiesten

)toon) workstation

Een laboratoriummiddag met Nederlandse electronicavorsers in geluid en beeld. Nieuwe elektronica-acts presenteren zich live aan elkaar en aan het publiek.

Met Remy, BASIC & Aart-Jan Schakenbos, Nanko, Toktek en Margriet van Eekelen.

RemyRemy Stroomer uit Haarlem studeert aan het Instituut voor Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor het eveneens Haarlemse AKH-records nam hij reeds vier albums op, vol zwevende synthesizer-ambiënt die associaties oproept met Klaus Schulze en de Tangerine Dream van de jaren zeventig. Een nieuw album mis in de maak.

Website AKH-records:
website

BASIC & Aart-Jan Schakenbos

Twee mannen die beiden al eens op )toon) stonden. Aart-Jan in 2001, toen hij onder de naam Palelunar in de schitterende collegezaal van Teylers Museum met beeldhouwers-ambachtelijkheid gitaarnoise vorm gaf. Tegenwoordig speelt hij in het improrocktrio Julie Mittens. BASIC was vorig jaar op )toon) te horen, toen hij samen met Remus het Workstation afsloot met strakke beats. Ditmaal beloven ze als duo een geimproviseerde set neer te zetten met gitaar, pedalen en laptop, waarbij de energie/drive/flow van Miles’ ‘Bitches Brew’ als uitganspunt geldt.

Website Julie Mittens:
website

BASIC bij Humanworkshop:
website

NankoSommigen kennen hem als Nanko Huisman, gitarist van de eigenwijze Rotterdamse rockgroep Cheech Wizard. Onder zijn eigen (voor)naam maakte Nanko een titelloze cd vol spannende abstracte laptop en gitaarklanken, maar met altijd een aangename beat op de achtergrond. Stadgenoot Jochem Paap, alias Speedy J was zo vriendelijk de opnamen te masteren, die eind 2005 verschenen op het Laterax label.

Nanko-website:
website

Nanko bij 3voor12 Rotterdam:
website

ToktekToktek is het alter-ego van Tom Verbruggen. Een meester in het heersen over met allerhande effectapparatuur gecreëerde ‘clicks & cuts’. Samplend met z’n joystick improviseert hij er dynamisch op los. Tom maakt deel uit van de Nijmeegse Lomechanic scene en is ook te heren op de eerste Lomechanic compilatie.

Website Tom Verbruggen/Toktek:
website

Website Lomechanic:
website

Margriet van EekelenZe maakt machines en ze maakt ‘noise’. En ze maakt vooral noise-makende machines. Installaties die geluid produceren. Geluidsproducties die te bekijken zijn. Inclusief rook, licht en spaggetti-achtige bedradingen. Met haar grafherrie – haar eigen woorden – werkte ze al voor de Dogroep, trad ze op op het vermaarde underground-kunstschip Stubnitz en is ze uitgenodigd voor )toon)7.

Website Margriet van Eekelen:
website